Firmamızda basta kestane olmak üzere
kiraz meyvesinin de paketlemesi ve
ihracatı yapılmaktadır.
Bu ürünlerin en kalitelilerini
sizlere sunarak güveninize
layık olmaya çalısıyoruz.
Sonbahar mevsiminde piyasaya çikan kestane, közleme yapılmasıyla, haşlanmışıyla, şekerlemesiyle, unuyla, pastalarıyla ve bazı yemeklerdeki garnituruyle severek tüketilir. İyi, nitelikli bir kestane 2,5 cm. genişlikte ve 15-20 gr. ağırlıkta olur. Ancak kuzu kestanesi denilen türlerin genişliği ve ağırlığı bu ölçülerden daha küçüktür.
Ülkemizde taze kestane, kaliteli ve aşılı olarak Ödemiş, Nazilli, Kiraz, Bozdağ ve Beydağ bölgelerinde yetiştirilmektedir. Çeşitleri çok olmakla beraber ihracata en uygun olanı marrons (şekerci) cinsidir. Kestane; 1 Kg’daki adede göre 40-45 en iri boy, 50-55, 60-65, 70-75, 80-85, 90-95 ve 100(+) gibi kalibre makinalarında boylara ayrılır daha sonra silinir ve seleksiyona tabi tutularak işlenir. Big Bag Çuval, jüt çuval ve filede işlenen kestane isteğe göre 1 Kg’dan 1000 Kg’ya kadar ambalajlanıp ihraç edilir.
Besin Değerleri
100 gr. kestanenin içerdiği besin değerleri şunlardır:
194 kalori: 2,9 gr. protein; 42,1 gr. karbonhidrat: 0 kolesterol; 1,5 gr. yağ; 1 gr. lif; 88 mgr. fosfor: 27 mgr. kalsiyum; 1,7 mgr. demir: 6 mgr. sodyum; 454 mgr. potasyum: 0,22 mgr. B1 vitamini; 0,22 mgr. B2 vitamini ve 0,6 mgr. B3 vitamini.
Sağlığımıza Yararları
Yukarıda sayılan yüksek besin değerlerinin yanı sıra;
Baharın habercisi kirazın kolesterolü ve kan şekerini düşürücü, kalp sağlığını iyileştirici etkisi vardır.Kirazın yoğun antioksidan içeriğiyle kalp sağlığını koruduğu belirtiliyor. Kiraz, elajik asit adlı bileşiği yoğun miktarda içeriyor. Elajik asit, sentetik ve doğal kanserojen maddeleri etkisiz hale getirir ve onların sağlıklı hücrelere hasar vererek kanserli hücreler haline getirilmesini engeller.
Doğal bir tat ve lezzet içeren kiraz, yoğun meyve şekeri içermektedir. 100 gramı yaklaşık 40 kaloridir.ıçerdiği meyve şekeri levüloz rahat sindirilebildiği için, şeker hastaları da kirazı yanında protein kaynağı besinlerle birlikte tüketebilir. B1, B2, B5 vitaminleri, magnezyum ve kalsiyum bulunmaktadır. Kandaki zararlı maddelerin vücuttan atılmasına yardımcı olur. Aşırı ilaç tüketimi ile karaciğerde oluşan yükün azaltılmasında ve nikotinin vücuttan atılmasında yardımcı olur.
A vitamininin önemli bir kaynağı olan karoteni içeren kiraz, göz problemlerinin önlenmesinde yardımcı olur. 20 kirazda 12 - 25 miligram arasında antosiyanin bulunmaktadır, bu da bir aspirinden on kat daha etkilidir.